BEN-woningen

BEN staat voor “bijna-energieneutraal”. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. 

 

Een BEN-woning of BEN-appartement moet:

-een E-peil hebben van E30 of lager

-voldoen aan EPB-eisen voor:

.thermische isolatie en netto-energiebehoefte voor verwarming

.risico op oververhitting

.ventilatie

.minimumaandeel hernieuwbare energie.

De exacte lijst met eisen waaraan een BEN-woning of BEN-appartement moet voldoen vind je op de website van “Het Vlaams Energieagentschap”

Uw extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur, elke maand opnieuw.

Energiebewust architect

Het label "Energiebewust Architect" is ons in 2008 toegekend.

Wij begeleiden en ondersteunen bouwheren die streven naar een lage-energiewoning om hiervoor de nodige doelstellingen te halen.
Wij wijzen onze opdrachtgevers steeds op alle mogelijke subsidies en maatregelen van de overheid of andere instanties om investeringen in energiebesparende maatregelen aan te moedigen
Image

Start jouw project

Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen als u een architectuurproject hebt dat binnen de kortste keren moet worden uitgevoerd, volgens de nieuwste ontwerpnormen en uitstekende kwaliteit van het werk

Contact